קושי באורגזמה או העדר אורגזמהזוהי בעיה נפוצה יותר אצל נשים, אך היא יכולה להופיע גם אצל גברים ולגרום לחוסר יכולת להגיע לשפיכה. מקורות הבעיה הם בדרך כלל נפשיים, והטיפול בה הוא פסיכו-סקסואלי, ומומלץ במיוחד טיפול זוגי.
הפרעה זו יכולה להשתנות בדרגת החומרה שלה, החל ממצב של ירידה בעוצמת הפורקן המיני (אורגזמה), גם כאשר קיימים גירוי מיני ועוררות מספקים, ועד למצב שלא ניתן להגיע לפורקן כלל.
הבעיה יכולה להופיע אצל נשים או גברים, אך היא נפוצה יותר אצל נשים.
הבעיה יכולה לנבוע מגורם פיזי, נפשי או משילוב של השניים. כאשר המקורות הם נפשיים, הם יכולים להיות קשורים ליחסיהם של בני הזוג ולמצב הרגשי ביניהם, למשל, תחושות של פחד או אשמה.
סיבות נפשיות אחרות יכולות להיות טראומה מוקדמת שקשורה למין, או מעצור רגשי, כגון צורך בשליטה, עכבות, קושי להשתחרר, קושי עם אינטימיות, קושי לתת אמון ברמה עמוקה, חינוך נוקשה או איסורים חברתיים ודתיים.
גורם אפשרי נוסף הוא פחד מהריון לא רצוי. את הסיבה המדויקת ניתן לברר במסגרת טיפול פסיכו-סקסואלי.
אצל גברים, הביטוי החיצוני של קושי להגיע לאורגזמה הוא שפיכה מעוכבת או חוסר יכולת להגיע לשפיכה. קושי כזה נעוץ בדרך כלל במעצור רגשי כדוגמת אלו שהוזכרו, אך יכולות להיות גם סיבות גופניות, כגון פגיעה עצבית עקב תאונה או חבלה, וגם תרופות מסוימות.
מקרה מוכר הוא מצב שאדם מרגיל את עצמו לגירוי חזק מאוד או ספציפי מאוד באוננות (כגון חיכוך כנגד המזרון), והדבר עשוי להשפיע על יכולתו להגיע לפורקן בחדירה.
יש גם מקרים שבהם לשימוש בקונדום יש השפעה שמקשה על הגבר להגיע לפורקן.
אצל נשים, מוערך כי ברוב המקרים מדובר בבעיה רגשית. ישנו מגוון רחב ביותר של גירויים שיכול להביא לאורגזמה נשית, ואצל כל אישה, הדרך להגעה לפורקן מיני יכולה להיות שונה ומיוחדת.
כדי לקבוע שיש בעיית אורגזמה אצל אישה, לפיכך, יש לוודא שהיא אינה מגיעה לפורקן גם כאשר אופן הגירוי הוא מתאים לצרכים ולהעדפות הייחודיים שלה.
אין טיפול תרופתי לבעיה זו, אך ניתן לפתור אותה באמצעות טיפול פסיכולוגי יעיל, כשהטיפול המומלץ הוא שוב - טיפול זוגי.
בואו לקרוא על: שפיכה מוקדמת הפרעות עוררות מינית ירידה בחשק המיני
|